Mest verwijderen uit de weide zonder intensieve arbeid!

Het is voorjaar, dit betekent voor veel paardenhouders dat het weideseizoen bijna van start gaat. Veel paarden lopen straks weer enkele uren tot hele dagen in de wei. Wat helaas regelmatig vergeten wordt, is dat de weides ook uitgemest moeten worden. Dit is niet alleen prettig voor het oog, maar vooral belangrijk om te voorkomen dat paarden een wormbesmetting krijgen. Het uitmesten van de weides is meestal intensief en onhandig werk. Dit kan voor altijd verleden tijd zijn met de fantastische machine die wij in het assortiment hebben. We weten zeker dat u, na het lezen van deze blog, de machine wilt hebben.

Grote stofzuiger

De Equimunda is een enorme stofzuiger die speciaal is ontwikkeld om mest uit de weides te verwijderen. Bijkomend voordeel is dat de mestzuiger heel eenvoudig en handig in gebruik is. De in lengte verstelbare dissel van de mestzuiger, is voorzien van een trekhaakkoppeling of trekoog. Hierdoor kan de mestzuiger achter bijna elk voertuig met een trekhaak worden gekoppeld. Het is zelfs mogelijk om, door het lage gewicht, de mestwagen achter een minitrekker te bevestigen. Door de hoge zuigkracht van de mestzuiger is het weghalen van verse als oudere mest geen enkel probleem.

Minder ontwormen

Het regelmatig uitmesten van de weides is om meerdere redenen belangrijk. De voornaamste reden is dat er voorkomen wordt dat er larven in de mest komt dat nog in het weiland ligt. Door deze larven raken de paarden besmet met wormen. Vooral met de hoge temperaturen zijn er meer insecten en ontwikkelen de larven zich snel. Tegenwoordig worden veel paarden minimaal vier keer per jaar ontwormd met als gevolg dat de larven resistent worden tegen het ontwormmiddel. Uit onderzoek van diverse dierenartsen blijkt dat de paarden minder ontwormt kunnen worden wanneer de weides zorgvuldig worden bijgehouden en zoveel mogelijk mestvrij zijn. Nog een reden om de Equimunda aan te schaffen!

Stille rotor

De mestzuiger draagt niet alleen bij aan lagere arbeidsintensiteit en de gezondheid van de paarden. Ook voor de omgeving is de Equimunda een geweldige uitvinding. Net zoals bij de nieuwste stofzuigers is de Equimunda zo ontwikkeld dat de motor enorm stil is en deze weinig tot geen geluidsoverlast veroorzaakt. Dit is mogelijk gemaakt doordat de mestwagen wordt aangedreven door de speciale Bosch Rexroth hydraulische rotor. Het mogelijk om de aandrijving van hydrauliek door middel van een aftakas of hydraulisch rechtstreeks vanaf de tractor of kniklader, mits voorzien van een olietank, te koppelen. Daarnaast kan de Equimunda ook uitgebreid worden met een brandstofmotor en een ventielblok.

Nog meer overtuiging nodig over de Equimunda? Klik dan hier om contact met ons op te nemen of bekijk hier de andere producten die wij in ons assortiment hebben.