Dé manier om onbeperkt ruwvoer te geven!

Wij willen allemaal het beste voor de paarden. Ze krijgen het beste harnachement, de beste accommodatie, de beste therapieën, niets is te gek om te zorgen dat de paarden het goed hebben. Toch zien wij vaak dat het op gebied van voeding een heel stuk beter kan. Bij té veel accommodaties is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een paard de gehele dag, op een natuurlijke manier, te voorzien van onbeperkt ruwvoer. Hierdoor krijgt een paard vaak te lang geen ruwvoer binnen en krijgt het lichaam een tekort aan eetprikkels. Gelukkig hebben wij bij Equitrend dé oplossing gevonden voor dit onderschatte probleem.

De 3-in-1 Voerbak

U zou willen dat u hem veel eerder had ontdekt, de 3-in1 Voerbak die speciaal ontwikkelt is voor de natuurlijke behoeftes van een paard. De voerbak bestaat uit drie verschillende compartimenten. De twee kleinere buitenste compartimenten zijn bestemd voor krachtvoer en eventuele supplementen. Het middelste compartiment is het punt dat deze voerbak zo uniek maakt. Dit vak is namelijk ontworpen om een volledige baal hooi van 15kg in te doen. In het design is heel bewust gekeken naar de vorm van de voerbak. Zo past de voerbak perfect in de hoek van de stal en zijn er geen scherpe randen, waardoor deze extra veilig is voor het paard.

Natuurlijke houding

Vaak wordt een grote hoeveelheid ruwvoer in hooinetten aangeboden. Hierbij worden de paarden gedwongen om een schuine en trekkende beweging te maken, wat op langer termijn een negatief effect heeft op de nek en rug van het paard en vaak ook nog frustratie oplevert. De 3-in-1 Voerbak is zo ontworpen dat de paarden op een natuurlijk manier eten. Doordat het middelste compartiment een meter diep is kunnen de paarden op ontspannen manier met het hoofd laag het ruwvoer eten. Doordat er ruimte is voor een hele baal ruwvoer in het middelste compartiment, kan het paard de hele dag voorzien zijn van ruwvoer.

Besparing

Buiten de vele voordelen voor de paarden, is de 3-in-1 Voerbak óók voor de paardenhouders een geweldig product. Zo gaat er door het aanbieden van het ruwvoer in het middelste compartiment gemiddeld 30% minder van het ruwvoer verloren. Wanneer het ruwvoer op de grond wordt gelegd of wanneer het op de grond valt vanuit het hooinet, dan wordt het ruwvoer vaak door de stal gelopen en niet meer door het paard opgegeten. Ook komt het regelmatig voor dat het paard op het ruwvoer mest en het daarna liever niet opeet, wat natuurlijk zonde is van het ruwvoer. Beide is bij de 3-in-1 Voerbak niet meer aan de orde.

Kortom, de 3-in-1 Voerbak is iets waar zowel paard als mens blij van wordt en eigenlijk in geen enkele stal meer mag ontbreken. Dit wilt u toch ook?

Bekijk hier de 3-in-1 Voerbak.