Gezondere paarden met kleurentherapie

Als paardenhouder doe jij er natuurlijk alles aan om te zorgen dat de paarden zo optimaal mogelijk in hun vel zitten. Vooral nu de temperaturen beginnen te dalen en de dagen beginnen te korten, kunnen de paarden soms wel even een extraatje gebruiken. Vaak wordt hierbij gedacht aan het voeren van bijvoorbeeld supplementen of wat extra aandacht aan de warming-up en coolingdown. Maar een product waarvan de enorme bijdrage tijdens de koudere dagen soms nog wordt onderschat, is het solarium. Want buiten de heerlijke warmte die het solarium creëert zitten er nog tal van andere voordelen aan waarvan jij zou willen dat je die al veel had gehoord.

 

Sneller herstel
Wanneer je aan een paardenhouder vraagt waarvoor het solarium vooral gebruikt wordt, krijg je meestal het antwoord: ‘’Voor het sneller opdrogen na de training of het wassen”. Maar uit recente onderzoeken is gebleken dat het solarium voor veel meer doeleinden ingezet kan worden. De infraroodlampen zorgen namelijk buiten de heerlijke warmte óók voor een betere doorbloeding in de spieren van het paard. Heeft een paard intensief moeten trainen? Dan worden door de infrarood lampen de bloedsuikers sneller door de spieren opgenomen waardoor de spieren sneller zullen herstellen. Maar deze inwerking van de infrarood lampen maken het gebruik van het solarium ook geschikt om te gebruiken vóór een training.

 

Kleurentherapie
Nu is het heel goed mogelijk dat de bovenstaande informatie misschien al bij jou bekend was, maar waar nog heel veel mensen niet vanaf weten is onze MaXuss Thera. De MaXuss Thera valt onder de meeste geavanceerde solaria op dit moment. Wat dit solarium zo bijzonder maakt is dat er, buiten uiteraard gebruik te maken van de infraroodlampen, óók gebruikt wordt gemaakt van blauwe, groene en gele lampen. Op basis van Oosterse geneeswijzen is ontdekt dat door deze kleuren te combineren, het energieveld van het paard kan worden beïnvloed. De positieve en heilzame werking van de gekleurde lampen zorgen dat het paard meer in harmonie komt. Elke kleur heeft dan ook zo zijn eigen inwerking.

 
Blauw – kalmerend en harmoniserend op de stofwisseling en darmactiviteit
Groenkalmerend en ontspannende inwerking op de organen. Daarbij wordt het ontgiften van het lichaam gestimuleerd.
Geel brengt nieuwe energie en helpt afvalst­­offen uit het lichaam te verwijderen.
Roodstimuleert, activeert en vitaliseert het lichaam.

Bij Equitrend hebben wij een ruim assortiment aan verschillende solaria. Van basis modellen tot de meest geavanceerde modellen. Ook kan je bij ons terecht voor verschillende onderdelen voor het solarium zoals lampen, timers, liften etc.

Bekijk het volledige assortiment hier.