Dit is hoe jij in één keer 12 boxen uitmest

De herfst staat alweer voor de deur, wat voor veel paardenhouders betekent dat de paarden meer op stal komen te staan en het weer tijd wordt om uit te mesten. Niet iedereen vindt dit even leuk, maar met onze elektrische kruiwagen kan het wel leuk gaan worden. Toch snappen wij dat als je net een Hollandse regenbui boven je hoofd hebt hangen, je liever niet de hele tijd met een volle kruiwagen heen en weer naar de mestput wil rijden. Maar wat als wij óók daarvoor de ideale oplossing hebben waardoor jij met gemak 12 boxen kan uitmesten zónder tussendoor naar de mestput te lopen. Dat klinkt best interessant toch?

De Mestcontainer
Het is onze Mestcontainer die het mogelijk maakt om in één keer tot wel 12 boxen uit te mesten. De speciaal voor het gemakkelijk uitmesten ontworpen container, heeft een inhoud van 2.400L wat ongeveer gelijk staat aan 12 volle kruiwagens. Bij het ontwerp van de Mestcontainer is rekening gehouden met het feit dat hij eenvoudig in gebruik zou moeten zijn én een praktisch formaat moest hebben. Daarom is er gekozen voor een formaat waarmee de Mestcontainer makkelijk in het gangpad te plaatsen is zonder dat deze gelijk geblokkeerd is. Want vooral op grote en drukke accommodaties wil je een goede doorstroom van het gangpad behouden.

Eenvoudig te legen
Maar daar stopt het niet, want de Mestcontainer is ook heel eenvoudig te verplaatsen. Dit komt door de vier luchtwielen waarvan er twee zwenkwielen zijn. Doordat de zwenkwielen heel soepel bewegen is de Mestcontainer heel eenvoudig en licht te verplaatsen waardoor iedereen ermee uit de voeten kan. Daarbij is het legen van de Mestcontainer een stuk eenvoudiger dan je denkt. Door de aan de zijkant bevestigde haken is de Mestcontainer geschikt om met een loader leeg te kiepen in de mestput.

Ammoniak
Waar in het ontwerp van de Mestcontainer ook rekening mee is gehouden, is dat de Mestcontainer in aanraking komt met een grote hoeveelheid ammoniak dat uit het vieze stro komt. Wie regelmatig uitmest weet dan als het goed is als geen ander hoe erg ammoniak kan uitbijten in de meest sterke materialen. Het materiaal wordt dan snel van een slechtere kwaliteit waardoor de levensduur af neemt. Om te voorkomen dat dit bij de Mestcontainer zou gebeuren is hij gemaakt van roestvrijstaal. De oxidelaag die op het roestvrijemateriaal zit zorgt ervoor dat er geen roestvorming kan ontstaan. Op deze manier blijft de Mestcontainer er jarenlang als nieuw uitzien. Maar dan moet je hem natuurlijk wel af en toe even schoonmaken.

Wil je nog meer informatie over onze Mestcontainer neem dan contact op.