Vanaf nu wordt uitmesten leuk

Uitmesten is, al helemaal bij meerdere boxen, een hele work-out. Veel kruiwagens zijn afgestemd op het uitmesten van één box waardoor je óf veel heen en weer moet lopen óf de kruiwagen super vol moet stoppen. In de eerste situatie ben je vrij veel tijd kwijt maar in de tweede situatie loop je het risico dat de kruiwagen te zwaar is en je daardoor bij het legen jouw rug enorm kan overbelasten. Maar al de genoemde situaties zijn met onze unieke kruiwagens voorzien van een kiepbak verleden tijd. Beschikbaar in verschillende formaten én een model dat elektrisch aangedreven is, wordt uitmesten gewoon leuk!

Stabiel
Als je regelmatig uitmest is het waarschijnlijk een herkenbare situatie dat je al slingerend je best doet om de mestput te bereiken zonder dat de kruiwagen omvalt. Gelukkig zijn onze kruiwagens voorzien van maar liefst twee voorwielen waardoor de kruiwagen altijd in balans blijft en jij zelfs met één hand in een rechte lijn naar de mestput kan lopen. Wat nog een voordeel is van de twee voorwielen is dat deze zijn gemaakt van 4-ply en zijn voorzien van stalen velgen en kogellagers waardoor de kruiwagen zowel binnen- als buitenterrein kan trotseren.

Beter formaat
Eenmaal veilig aangekomen bij de mestput kan het met de standaard kruiwagens soms best een uitdaging zijn om deze, als ze erg vol en zwaar zijn, te legen. Om jouw rug te ontlasten zijn onze kruiwagens voorzien van speciale kiepbakken waardoor je gemakkelijk alle mest eruit kiept. De kruiwagens zijn beschikbaar in 430L en 600L en zijn hierdoor groter dan de standaard kruiwagens. Doordat de bak gemaakt is van polyethylene en wordt ondersteund door een gegalvaniseerd frame is de kruiwagen dan ook ontworpen om tegen een stootje te kunnen en dát is met paarden soms wel zo handig.

Echte luxe
Wil je het uitmesten buiten alle bovenstaande kenmerken nóg gemakkelijker maken voor jezelf? Dan hebben wij in ons assortiment ook nog de elektrische kruiwagen die buiten alle benoemde gemakken is voorzien van een elektrische aandrijving waardoor je met bijna geen inspanning alle mest heen en weer kan rijden. De elektrisch aangedreven kruiwagen wordt geleverd met 2 accu’s van 12V. Hierdoor kan er tot wel 4 á 5 uur van de kruiwagen gebruik worden gemaakt, dat is zelfs voor de grootste stallen genoeg om alle boxen uit te mesten.