Nico Witte verkozen tot ondernemer van het jaar

Nico Witte is onlangs op zijn bedrijf in Schijndel tijdens een training van zijn vrouw Madeleine onverwacht overvallen met zijn uitverkiezing tot Hippische ondernemer van het jaar 2020. Marlies Reibestein, bestuurslid van Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten) verraste de winnaar op zijn thuisbasis. De live registratie hiervan was tijdens de vierde dag van de KWPN hengstenkeuring te zien op de goed bekeken uitzendingen op KWPN.tv.

Stal Witte is eigendom van Nico Witte. Het is een opfok-, handels- en africhtingsstal van internationale faam. Witte ging in 1978, tegen het advies van zijn vader, met 800 gulden en een paard ‘de paarden in’. Hij is begonnen als springruiter en heeft over een periode van 40 jaar Stal Witte gemaakt tot wat het nu is, een buitengewoon indrukwekkend bedrijf. Stal Witte excelleert in het scouten van jong talent, opfokken en africhten van jonge paarden van B tot Grand Prix, het bezit top dekhengsten en verkoopt sportpaarden van hoge kwaliteit. Stal Witte is gevestigd in het Brabantse Schijndel en was oorspronkelijk niet meer dan een oude boerderij. In de loop van de jaren heeft Nico de opstallen herbouwd, opnieuw gebouwd en is het nu een hoogwaardig paardenbedrijf.

Juryrapport

Juryvoorzitter Ton Corbeau, hoofdredacteur van het vakblad ‘de Hippische Ondernemer’: “Nico Witte heeft in zijn 40 jaar als ondernemer een aantal cruciale beslissingen genomen en stappen gezet, die geleid hebben tot het fraaie bedrijf dat Stal Witte nu is. Duizenden uren op keuringen, veilingen en wedstrijden heeft zijn feilloze ‘oog’ voor beweging ontwikkeld, wat zorgde voor een basis voor het opleiden van talentvolle jonge paarden, waar de sportieve internationale successen met zijn vrouw Madeleine, het visitekaartje voor zijn. Nico heeft een innovatieve en creatieve ondernemersgeest, getuige het oprichten van het 1e syndicaat van eigenaren om destijds dekhengst Jazz voor de Nederlandse fokkerij te behouden, het opzetten van zeer professionele veilingen en een sterk en trouw klantenbestand. Daarnaast maakt Nico tijd vrij voor het vervullen van rollen in meerdere brancheverenigingen en besturen. Stal Witte is een bedrijf waar de Nederlands hippische sector zeer trots op is en Nico is met recht de Hippisch ondernemer van het jaar 2020 geworden”.

Finalisten
Andere finalisten voor de titel hippische ondernemer van het jaar waren sport- en pensionstal Stal ’t Kabel in Nieuw Vennep in eigendom van Grand Prix amazone Sanne Winters en haar man Ronald Boers en een manegebedrijf met recreatie- en vakantie faciliteiten Les Chevaux in het Drentse Buinen, gerund door Renee en haar vader Martin Bottelier. De jury werd gevormd door Ton Corbeau (De Hippische Ondernemer), Andries van Daalen (KWPN), Cees Roozemond (KNHS), Ad de Bruyn (ABAB), Monique van Hal (Trendpanel Paard) en Marlies Reibestein (Stichting HIP).

Prijzen
Voor deze titel ontvang Witte een HIP award, een adviescheque van ABAB accountants & adviseurs en een elektrisch aangedreven voerwagen van Equitrend.

Bron: Persbericht Stichting HIP