Het leed dat balken tillen heet

Wat is er in de zomer lekkerder dan in de buitenbaan een springparcours uitzetten zonder eindeloos met het hindernismateriaal te moeten slepen? Inderdaad vrij weinig! Niet iedereen heeft de luxe om na het opbouwen van een parcours deze te kunnen laten staan in de baan. Veel ruiters en amazones zullen dan ook bekend zijn met het leed dat balken tillen heet. Maar met onze balkenwagen verlossen wij jou van het eindeloos heen en weer lopen en is het enige dat jij nog hoeft te doen, alle balken in één keer opladen en de balkenwagen weg zetten.

 

 Enorme capaciteit
De balkenwagen is op elke accommodatie, waar soms of regelmatig met balken gewerkt wordt, eigenlijk onmisbaar. Door het speciale ontwerp heeft de balkenwagen een enorme capaciteit en is het mogelijk om 120 hindernisbalken op te hangen. Hierdoor is het zelfs mogelijk om alle balken van een parcours in één keer te plaatsen of juist weg te halen. Wat veel gebruikers van onze balkenwagen dan ook positief verbaasd is dat de balkenwagen enorm stabiel en makkelijk te manoeuvreren is, zowel geladen als ongeladen. De stabiliteit van de balkenwagen komt door de stevige draaikrans en brede luchtbanden. Zo is de wagen op elk terrein goed te gebruiken.

 

Hinderniswagen
Maar bij het op- of afbouwen van een parcours zijn de balken natuurlijk niet het enige onderdeel, ook de staanders moeten geplaatst worden. Daar is de variant van de balkenwagen, namelijk de Hinderniswagen, het beste hulpmiddel voor. Voorzien van een speciaal oog aan het handvat is er de mogelijkheid om de Hinderniswagen te koppelen aan de balkenwagen waardoor het op- en afbouwen nóg sneller gaat. Net zoals de balkenwagen is ook de Hinderniswagen enorm stabiel door zijn brede luchtbanden en stevige draaikrans. Nog een bijkomend voordeel van zowel de Hinderniswagen als van de balkenwagen is het feit dat beide wagens heel smal zijn en zo gemakkelijk gestald kunnen worden. De Hinderniswagen is maar 150cm breed en 350cm lang, de balkenwagen is met zijn 120cm breed en 250cm lang nog een stuk kleiner.

 

Langere levensduur
Speciaal voor de stallen waar het hindernismateriaal buiten gestald staat hebben wij óók nog de hinderniswagen met huif. Doordat de huif is gemaakt van hoogwaardig zeil zijn de balken en het hindernismateriaal perfect beschermd tegen alle weersomstandigheden. Op deze manier blijft al het hindernismateriaal in veel betere conditie en zal het een stuk langer meegaan. Ideaal toch?!

Ook zo enthousiast geworden over de balken- en hinderniswagen? Bekijk ze hier!