Zo hoef jij nooit meer moeite te doen voor een gezonde wei!

Het is volop zomer wat voor veel paardenhouders betekent dat het weideseizoen in volle gang is. Veel paarden lopen enkele uren tot hele dagen in de wei. Wat alleen regelmatig vergeten wordt, is dat de weides ook uitgemest moeten worden. Dit is niet alleen voor het oog maar óók om te voorkomen dat paarden besmet worden met wormen erg belangrijk. Het uitmesten van de weides kan soms onhandig en intensief zijn. Maar dit kan voor altijd verleden tijd zijn met de fantastische machine die wij in ons assortiment hebben. Geloof ons als wij zeggen dat jij, na het lezen van deze blog, deze machine absoluut wil hebben.

 
Grote stofzuiger
De Equimunda is als het ware een enorme stofzuiger die speciaal is ontwikkeld voor het verwijderen van mest uit de weides. Bijkomend is dat de mestzuiger heel eenvoudig en handig is in gebruik. De in lengte verstelbare dissel van de mestzuiger, is voorzien van een trekhaakkoppeling of trekoog. Hierdoor kan de mestzuiger achter bijna elk voertuig met een trekhaak worden gekoppeld. Het is zelfs mogelijk om, door het lage gewicht, de mestwagen achter een minitrekker te bevestigen. Door de hoge zuigkracht van de mestzuiger is het weghalen van zowel verse als al oudere mest geen enkel probleem.

Minder ontwormen
Het regelmatig uitmesten van de weides is om meerdere redenen noodzakelijk. De voornaamste reden is toch wel dat door het regelmatig verwijderen van de mest voorkomen kan worden dat er larven in de mest komen en paarden besmet raken met wormen. Vooral met de hoge temperaturen zijn er meer insecten en ontwikkelen de larven zich snel. Tegenwoordig worden veel paarden vier keer per jaar ontwormd met als gevolg dat de larven resistent raken tegen het ontwormingsmiddel. Uit onderzoek van meerdere dierenartsen is naar voren gekomen dat op het moment dat de weides zorgvuldig worden bijgehouden het niet nodig is om de paarden zo vaak te ontwormen en dit kan worden teruggedrongen naar één keer per jaar.

Stille rotor
Maar de mestzuiger draagt niet alleen bij aan lagere arbeidsintensiteit en de gezondheid van de paarden. Ook voor de omgeving is de Equimunda een geweldige uitvinding. Net zoals bij de nieuwste stofzuigers is de Equimunda zo ontwikkeld, dat de motor enorm stil is en er zo weinig tot geen geluidsoverlast wordt veroorzaakt. Dit is mogelijk doordat de mestwagen wordt aangedreven door de speciale Bosch Rexroth hydraulische rotor. Ook is het mogelijk om de aandrijving van hydrauliek door middel van een aftakas of hydraulisch rechtstreeks vanaf de tractor of kniklader, mits voorzien van een olietank, te koppelen. Buiten dit kan de Equimunda ook uitgebreid worden met een brandstofmotor en een ventielblok.

Nog meer overtuiging nodig over de Equimunda? Klik dan hier om contact met ons op te nemen of bekijk hier de andere producten die wij in ons assortiment hebben.