Maak ook van jouw rijbaan een ‘safety-zone’

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Gelukkig wordt er steeds meer aandacht besteed om de ernst van ongelukken binnen de paardensport te verlagen. Maar wanneer wordt gedacht aan het verbeteren van de veiligheid binnen de paardensport, gaat het vaak over het dragen van een goedgekeurde cap of een bodyprotector. Wat vaak vergeten wordt is dat er ook aan de omgeving, zoals in de rijbaan, aanpassingen gedaan kunnen worden om de veiligheid voor paard en ruiter te verhogen. Laten wij nu bij Equitrend hét perfecte product in huis hebben dat ervoor zorgt dat jouw rijbaan een echte ‘safety-zone’ wordt.

 
De Safety Wall
Hopelijk heb jij het zelf nog niet hoeven ervaren, maar het gebeurt met enige regelmaat dat een ruiter van een paard tegen de bakrand valt. Denk bijvoorbeeld aan nog onervaren manegeruitertjes, tijdens het zadelmak maken van een paard maar natuurlijk ook gewoon bij de meer ervaren ruiters kan dit gebeuren. Doordat de meeste bakranden van hout of staal zijn kunnen de ruiters en zelfs de paarden nare verwondingen oplopen. Gelukkig kan dit worden voorkomen door het plaatsen van onze Safety Wall. De Safety Wall is kort samengevat een onderhoudsvrije bakrand die bij een val de klap opvangt. Beschikbaar in twee uitvoeringen en meerdere kleuren, is dit een oplossing die in elke rijbaan past.

 

Lange levensduur
Wat de Safety Wall zo ‘safe’ maakt, is de combinatie van het ontwerp en het materiaal. Er is gekozen om te werken met een gladde, lichtgewicht kunststof van de hoogste kwaliteit. De kunststofrand is daarbij ook schok- en stootbestendig. Wanneer een ruiter of paard tegen de Safety Wall aan valt, zal deze iets meeveren en daarmee de klap opvangen. Nog een bijkomend voordeel van de Safety Wall, door het gebruik van kunststof heeft de Safety Wall weinig tot geen onderhoud nodig. Hierdoor zijn staleigenaren op langer termijn een stuk minder geld kwijt. Dat is met het onderhouden en vervangen van de houten bakranden wel een ander verhaal.

 

Passend bij elk ontwerp
Om de Safety Wall voor iedereen aantrekkelijk te maken, zijn er twee verschillende uitvoeringen in ons assortiment. De Safety Wall Budget en de Safety Wall Pro. De kwaliteit is bij beide uitvoeringen uiteraard gelijk. Het enige verschil is dat de Safety Wall Budget enkel in het zwart verkrijgbaar is en de Safety Wall Pro in elk gewenste RAL-kleur verkrijgbaar is. Door de mogelijkheid van het zelf kunnen ontwerpen van de kleur, past de Safety Wall Pro precies bij elk design. Aanvullend op de Safety Wall kan er bij beide uitvoeringen nog gekozen worden voor verschillende extra aanvullingen, zoals de speciale deurscharnieren of de inklapbare opstaphulp. Het verbeteren van de veiligheid is nooit een slechte keuze, twijfel er dan ook niet over om dit te doen als die mogelijk er is.

 

Bekijk hier de Safety Wall of neem gelijk contact op!