De voerbak die niet mag ontbreken in jouw stal

Wij willen allemaal het beste voor de paarden. Ze krijgen het beste harnachement, de beste accommodatie, de beste therapieën, niets is te gek om te zorgen dat de paarden het goed hebben. Toch zien wij nog vaak dat het op gebied van voeding een heel stuk beter kan. Bij nog té veel accommodaties is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een paard de gehele dag, op een natuurlijke manier, te voorzien van onbeperkt ruwvoer. Hierdoor krijgt een paard vaak te lang geen ruwvoer binnen en krijgt het lichaam een tekort aan eetprikkels. Gelukkig hebben wij bij Equitrend dé oplossing gevonden voor dit onderschatte probleem.

De 3-in-1 Voerbak
Ontwikkelt met oog op de natuurlijke behoeftes van een paard is de 3-in-1 Voerbak een uitvinding waarvan je zou willen dat je hem veel eerder had ontdekt. De voerbak bestaat uit drie verschillende compartimenten. De twee kleinere buitenste compartimenten zijn bestemd voor krachtvoer en eventuele supplementen. Maar het middelste compartiment is het punt dat deze voerbak zo uniek maakt. Dit vak is namelijk ontworpen om een volledige baal hooi van 15kg in te stoppen. In het design is heel bewust gekeken naar de vorm van de voerbak. Zo past hij perfect in de hoek van de stal en zijn er geen scherpe randen waardoor het extra veilig is om voor het paard uit te eten.

Natuurlijke houding
Vaak wordt een grote hoeveelheid ruwvoer in hooinetten aangeboden. Hierbij worden de paarden gedwongen om een schuine en trekkende beweging te maken, wat op langer termijn een negatief effect heeft op de nek en rug van het paard en vaak ook nog frustratie oplevert. Bij de 3-in-1 Voerbak is het ontwerp zo dat de paarden op een natuurlijk manier moeten eten. Doordat het middelste compartiment een meter diep is kunnen de paarden op een natuurlijke en ontspannen manier met hun hoofd laag het ruwvoer eten. Door de mogelijkheid om een hele baal ruwvoer in het compartiment te plaatsen, kan het paard de hele dag voorzien zijn van ruwvoer.

Besparing
Buiten de vele voordelen voor de paarden, is de 3-in-1 Voerbak óók voor de paardenhouders een geweldig product. Zo gaat er door het aanbieden van het ruwvoer in het middelste compartiment gemiddeld 30% minder van het ruwvoer verloren. Dit komt doordat, wanneer het ruwvoer op de grond wordt gelegd of als het op de grond valt vanuit het hooinet, het vaak door de stal wordt gelopen. Ook komt het vaak voor dat het paard erop mest en het daarna liever niet meer opeet, wat natuurlijk enorm zonde is van het ruwvoer.

Kortom is de 3-in-1 Voerbak iets waar zowel paard als mens blijer van wordt en eigenlijk in geen enkele stal meer mag ontbreken. Dit wil jij toch ook?

Bekijk hier de 3-in-1 Voerbak.