Bent u ook helemaal klaar met het slepen van hindernismateriaal?

Wat is er in het voorjaar lekkerder dan in de rijbaan een springparcours uitzetten, zonder eindeloos met het hindernismateriaal te slepen? Helaas heeft niet iedereen de luxe om na het opbouwen van een parcours deze te kunnen laten staan in de rijbaan. Veel ruiters en amazones zijn dan ook bekend met het leed dat balken tillen heet. Maar wij hebben de oplossing! Met onze balkenwagen verlossen wij u van het eindeloos heen en weer lopen met de balken. Het enige dat u nog hoeft te doen is alle balken in één keer opladen en de balkenwagen weg zetten.

Enorme capaciteit

De balkenwagen is op elke accommodatie, waar regelmatig met balken gewerkt wordt, onmisbaar. Door het speciale ontwerp heeft de balkenwagen een enorme capaciteit en is het mogelijk om 120 hindernisbalken op te hangen. Hierdoor is het zelfs mogelijk om alle balken van een parcours in één keer te plaatsen of juist weg te halen. Volgens veel gebruikers van onze balkenwagen is deze enorm stabiel en makkelijk te manoeuvreren is, zowel geladen als ongeladen. De stabiliteit van de balkenwagen komt door de stevige draaikrans en de brede luchtbanden. Zo is de wagen op elk terrein goed te gebruiken.

Hinderniswagen

De balken zijn bij het op- of afbouwen van een parcours niet het enige dat verplaatst moet worden. Vergeet de staanders niet! Ook daar hebben we een oplossing voor. Hiervoor hebben we de hinderniswagen ontwikkeld. Voorzien van een speciaal oog aan het handvat is er de mogelijkheid om de hinderniswagen te koppelen aan de balkenwagen waardoor het op- en afbouwen in één keer mogelijk is en nóg sneller gaat. Net zoals de balkenwagen is de hinderniswagen enorm stabiel door zijn brede luchtbanden en stevige draaikrans. Een bijkomend voordeel van zowel de hinderniswagen als de balkenwagen is het feit dat beide wagens heel smal zijn en niet veel ruimte innemen. De hinderniswagen is maar 150cm breed en 350cm lang. De balkenwagen is met zijn 120cm breed en 250cm lang nog een stuk kleiner.

Langere levensduur

Speciaal voor de stallen waar het hindernismateriaal buiten gestald staat hebben wij de hinderniswagen mét huif. Doordat de huif is gemaakt van hoogwaardig zeil zijn de balken en het hindernismateriaal perfect beschermd tegen alle weersomstandigheden. Op deze manier blijft het hindernismateriaal in optimale conditie en gaat het een stuk langer mee.

Enthousiast geworden over de balken- en hinderniswagen? Bekijk ze hier!