Geen pijn en tijdsverspilling meer met de elektrische kruiwagen!

De tijden van het tillen van zware kruiwagens zijn voorbij. Met de elektrische kruiwagen maakt het uitmesten een stuk efficiënter en minder zwaar. Eenvoudig en gemakkelijk kunt u de elektrische kruiwagen gebruiken en verplaatsen. We willen natuurlijk het beste voor de paarden, maar ook voor jullie als paardeneigenaren. U belast uw rug niet en u kunt met de kruiwagen meeliften, zodat u niet hoeft te lopen.

Accu
Moet je heel veel op de manege verzetten of opruimen? Bijvoorbeeld over langere afstanden of over losse grond. Dat is nu verleden tijd. In dat geval loont het zich om een accu aangedreven kruiwagen te gebruiken. De 24V accu’s (2 stuks) gaan tot wel 4 à 5 uur mee. Dat is zelfs voor de grootste stallen genoeg tijd om alle stallen uit te mesten. Daarbij is deze elektrische kruiwagen groter dan de normale kruiwagen, waardoor u meerdere stallen kunt uitmesten voordat hij vol is.

Dubbel scharnierende kiepbak 
Door de dubbel scharnierende kiepbak is de elektrische kruiwagen zeer eenvoudig te legen. Eenmaal bij de mestput aangekomen kunt u de kiepbak met de hand eenvoudig omkiepen. Hij staat stevig op de vier luchtbanden en is goed in balans.

Geen geluidsoverlast
Paarden houden niet van hard geluid. Het is daarom goed om te weten dat hij een accu heeft die vrijwel geen geluid maakt. Dit is een groot voordeel vergeleken met een elektrische kruiwagen met een motor of benzine of diesel. Deze elektrische kruiwagen is zo stil dat uw paarden het niet eens opmerken dat u voorbij komt rijden tijdens het uitmesten.

Tijdsbesparing
Met een afmeting van 190 x 110 x 80 cm is de elektrische kruiwagen groot genoeg om maar liefst vier stallen mee uit te mesten. Dit bespaart ontzettend veel tijd, omdat u niet meer zo vaak uw kleinere volle kruiwagen naar de mestput hoeft te duwen. De kruiwagen is er qua breedte op gemaakt dat hij gemakkelijk door paardenstallen gereden kan worden.

Besturing
De elektrische kruiwagen heeft twee versnellingen: vooruit en achteruit. Hoe hard de elektrische kruiwagen rijdt heeft u zelf aan de hand. Door het handvat naar u toe te halen, bepaalt u de snelheid waarmee u of uw stalmedewerker heel relaxed naar de mestput rijdt.

Naast de elektrische kruiwagen hebben we ook een elektrische voerwagen en een elektrische strowagen.