Maak een eind aan slecht ruwvoer met de HayGain

Droog en stoffig ruwvoer is een probleem dat menig paardenverzorger zal herkennen. Helemaal met de wisselende temperaturen van de afgelopen periode gaat de kwaliteit van het ruwvoer snel achteruitgaat. Denk bijvoorbeeld aan sporen van schimmel op het ruwvoer die regelmatig worden gevonden. Onder andere hierdoor heeft tegenwoordig 1 op de 6 gestalde paarden blijvende ademhalingsproblemen die zijn voortgekomen uit het eten van ruwvoer van slechte kwaliteit. Maar met één heel simpel apparaat kunnen deze klachten worden voorkomen en zelf verminderd.

Schone longen
Dat stof in het hooi en stro één van de grootste boosdoeners is voor het veroorzaken van een luchtweginfectie is algemeen bekend. Toch wordt er nog té weinig aan gedaan om te voorkomen dat paarden een infectie oplopen. Dat blijkt uit het feit dat ruim 80% van de gestalde paarden wel een keer een luchtweginfectie heeft opgelopen met als oorzaak te stoffig of beschimmeld ruwvoer. Zelfs ruim 15% van de paarden met een luchtweginfectie blijft blijvende schade over houden waardoor presteren soms onmogelijk wordt gemaakt. Dit zijn cijfers die inderdaad best even schrikken kunnen zijn, maar het geeft wel de ernst van de situatie aan. Gelukkig gaat onze Haygain jou helpen om de gezondheid van jouw paard zo optimaal mogelijk te maken.

Perfecte temperatuur
De HayGain is kort samengevat een stoommachine die al het stof, schimmelsporen, bacteriën en mijten tegengaat. Hierdoor is de machine ook extra geschikt om te gebruiken bij paarden die bepaalde allergieën hebben of overgevoelig zijn. Het stomen van het ruwvoer in de HayGain gebeurt op een unieke methode. Binnenin de geïsoleerde container bevindt zich een stoomgenerator die speciaal is ontwikkeld door HayGain zelf voor het stomen van het ruwvoer. De stoomgenerator zorgt ervoor dat de stoom die wordt geproduceerd boven de 100 graden is zodat alle schimmels en andere schadelijke bacteriën worden gedood. Vaak zien wij dat wanneer het ruwvoer droog is, dit wordt nat gemaakt met een tuinslang. Wat alleen heel weinig personen weten is dat dit enkel nat ruwvoer oplevert waaraan het stof nog sneller vast plakt en er, doordat het ruwvoer door het vocht makkelijk gaat broeien, het een perfecte broedplaats is voor bacteriën en dát is net wat je wil vermijden.

Voor iedereen
Buiten het voordeel dat door het gebruik van de HayGain de gezondheid van jouw paard enorm zal toenemen, zitten er nog meer pluspunten aan vast. Zo hebben wij bij Equitrend drie verschillende formaten van de HayGain in ons assortiment. De HayGain HG2000 die één hele baal in één keer kan stomen, de HayGain HG600 die geschikt is voor een halve baal en de HayGain One+ die geschikt is voor hooinetten of een kwart baal. Door de verschillende formaten zit er altijd een model tussen dat bij jou past! Daarbij snappen ze bij HayGain dat niet iedereen uren de tijd heeft om te wachten tot het ruwvoer gestoomd is. Daarom zijn alle HayGains voorzien van een sterke stoomgenerator die al binnen 60 minuten de hele inhoud heeft klaargestoomd. Wil jij voorkomen dat jouw paard bij de 80% komt van paarden met een luchtweginfectie? Bekijk dan snel onze verschillende modellen

Opzoek naar een ander product? Bekijk de rest van ons assortiment hier.